Pyydykset

Koukut ja siimat

Koukut ja siimat
Koukut ja siimat

Koukut ja siimat ovat pyydyksiä, joissa kalat houkutellaan iskemään siiman tai tapsin päässä sijaitsevaan koukkuun kiinnitettyyn luonnonsyöttiin tai keinotekoiseen (uistimet) syöttiin, jolloin kala jää koukkuun kiinni.

Linkkejä

Laahusreet

Laahusreet

Pohjaharat ovat pohjaa pitkin vedettäviä äyriäispyydyksiä. Ne rakentuvat suukehikkoon kiinnitetystä metallisista renkaista tai silmistä valmistetusta pussista.

Linkkejä

Merrat ja sulkupyydykset

Merrat ja sulkupyydykset
Merrat ja sulkupyydykset

Sulkupyydykset, suuret kiinteät verkot ja merrat ovat pyydyksiä, joihin kalat jäävät tai joihin ne uivat sisään oma-aloitteisesti voimatta sitten paeta niistä.

Linkkejä

Nuotat

Nuotat

Nuotta on hyvin pitkä verkko, jonka keskellä on pussi, tai se voi olla myös ilman pussia. Nuotta asetetaan joko rannalta tai veneestä saartamaan tietty vesialue ja sitä hallitaan kahdella (pitkällä) köydellä, jotka ovat kiinni nuotan kummassakin päässä (kalojen hilaamiseksi ja ohjaamiseksi).

Linkkejä

Saartopyydykset ja nostoverkot

Saartopyydykset ja nostoverkot

Saartopyydykset ovat suurialaisia havasseiniä, joilla yhteenkootut kalat saarretaan sekä sivuilta että alta, jolloin ne eivät voi paeta alaspäin sukeltamalla. Nostoverkot ovat vaakatasossa olevia havaspaneeleita tai suuntaissärmiön, pyramidin tai kartion muotoisia pusseja, joiden suuaukko avautuu ylöspäin. Ne upotetaan tiettyyn syvyyteen, jätetään hetkeksi paikoilleen odottamaan, että valo tai syötti houkuttelee kalat aukon yläpuolelle, jonka jälkeen ne nostetaan ylös vedestä.

Linkkejä

Troolit

Troolit

Yhdellä tai kahdella aluksella pohjassa tai välivedessä vedettävä suppilomainen verkkopyydys, jonka suuaukolla olevat siipiverkot ohjaavat kalat pyydyksen perään.

Linkkejä

Verkot

Verkot

Verkot ja pussiverkot ovat pystysuoraan pinnan tuntumaan, välivesiin tai pohjaan asetettavia yksin-, kaksin- tai kolminkertaisten havasseinien sarjoja, joihin kalat jäävät saaliiksi takertumalla niihin tai juuttumalla kiinni verkon silmiin.

Linkkejä

Tietolähteet

Jaa tämä sivu

Palautteesi auttaa meitä kehittämään sivustoa

Anna arviosi sivustosta