Instalaţii de pescuit

Cârlige și undițe

Cârlige și undițe
Cârlige și undițe

Cârligele şi undiţele sunt echipamente cu care peştii sunt atraşi de o momeală naturală sau artificială (nade), amplasate pe un cârlig fixat la capătul undiţei sau al fileului, pe care se prind peştii.

Alte linkuri

Drage

Drage

Dragele sunt echipamente trase pe fundului apei pentru a prinde crustacee. Acestea constau dintr-un cadru cu gură la care este fixat un sac de susţinere realizat din inele sau ochiuri metalice.

Alte linkuri

Năvoade

Năvoade

Un năvod este o plasă foarte lungă, prevăzută la mijloc cu sau fără sac, care este fixată fie de la ţărm, sau de la o barcă pentru a înconjura o anumită suprafaţă şi este exploatat cu două frânghii (lungi) fixate la capetele sale (pentru ridicarea şi mânarea peştilor).

Alte linkuri

Setci înconjurătoare și năvoade elevatoare

Setci înconjurătoare și năvoade elevatoare

Setcile înconjurătoare sunt pereţi mari, din ochiuri, fixaţi pentru înconjurarea bancurilor de peşti din părţile laterale şi de dedesubt, împiedicând astfel ieşirea acestora prin scufundarea în jos. Năvoadele elevatoare sunt panouri orizontale din plasă sau pungi de forme paralelipipedice, piramidale sau conice cu deschiderea orientată în sus, imersate la o anumită adâncime, lăsate un timp, atât cât este necesar pentru ca lumina sau momeala să atragă peştii peste deschidere, apoi să fie ridicate din apă.

Alte linkuri

Setci și plase similare

Setci și plase similare

Setcile şi plasele de încurcare sunt şiruri simple, duble sau triple de pereţi din ochiuri, verticale, în apropierea suprafeţei, în apele pelagice sau pe fundul apei, în care peştii se prind, se încurcă sau rămân blocaţi.

Alte linkuri

Traule

Traule

Plasele traulelor sunt plase de formă conică (realizate din două, patru sau mai multe panouri), care sunt trase de una sau două bărci, pe fundul apei sau în apele pelagice.

Alte linkuri

Vârșe și capcane

Vârșe și capcane
Vârșe și capcane

Capcanele, plasele staţionare mari sau barajele sau vârşele sunt echipamente în care peştii sunt reţinuţi sau pătrund voluntar şi li se va împiedica ieşirea.

Alte linkuri

Surse de date

Distribuiți această pagină

Spuneți-ne ce credeți despre site și ajutați-ne să îl îmbunătățim

Exprimați-vă opinia